sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Omistajan sekoilukohtaus sekä muut kuulumiset

Nyt ollaan sekä kärsitty kuuden päivän ero että jääty pahasti jälkeen kuulumispäivityksissä.

Samana päivänä kun kirjoitin edellisen päivityksen, kävimme koko perheen voimin tervehtimässä Hurineesi-lauman uutta jäsentä. Keskimaan-kissalasta meille on muuttamassa joulun aikoihin hurmaava kilpparisyssiprinsessa Maria. Kasvattajan kotisivulta näette lisätietoja tulokkaasta, jota me jo malttamattomina odotamme. Tapaamishetkellä Marialla sisaruksineen oli ikää kahdeksan ja puoli viikkoa.


Olen itsekin harkinnut kasvattajaksi ryhtymistä, miettinyt kasvattajanimen valmiiksi ja vaadittavan kurssinkin käynyt mutta todennut monen mutkan ja jossittelun jälkeen, että se vaatii enemmän kuin olen (tällä hetkellä, näillä resursseilla ja tässä elämäntilanteessa) valmis tai kykenevä panostamaan. Niinpä meidän perheemme keskittyy vain nauttimaan rakkaista lemmikeistä, ja itse tulen jatkamaan näyttelyharrastuksen parissa.

Sen sijaan, jos joku blogin lukija kiinnostuu itämaisista kissoista tai harkitsee sellaista omaksi perheenjäsenekseen, olen aina valmis juttelemaan kissa-aiheista, tarjoamaan kahvit kissoihin tutustumisen merkeissä ja antamaan täysin subjektiivisia, puhtaasti omiin kokemuksiini perustuvia kasvattaja- yms. suosituksia. ;)


Viikonloppu juuri ennen reissuani vietettiin jälleen kissanäyttelyssä - tosin jouduin delegoimaan lauantaisen näyttelemisen puolisolle oman työmenoni takia. Kissoista esillä oli ainoastaan Tihru, jonka kanssa ollaan maltilliseen tahtiin keräillyt sertejä - tähtäimessä seuraava titteli.

Lauantaina Tihru sai kivan arvostelun Jørgen Billingiltä ja neito nominoitiin - ainoana kastraattinaaraana mutta kuitenkin. ;) Paneelissa voitto meni oikeutetusti upealle Sakelle (SP, EC, WW11, SW, NW Quan Kawaii Sakura, JW, DSM).

Tihru Jørgenin arvosteltavana
(c) Meri P
Sunnuntaina olin itse paikalla. Tihrun tuomarina oli Thea Friskovec ja arvostelu oli jälleen oikein kiva. Erityisen onnellinen olin Thean huomiosta, että Tihru on kastraatiksi aivan erinomaisen hoikka - sen tosiasian eteen kun tosiaan tehdään jatkuvasti työtä. Kaikki vastaavassa tilanteessa olleet kissanomistajat tietävät kyllä, että ahmattikissan pysyminen kauniin solakkana ei ole itsestäänselvyys. Molempina päivinä myös Tihrun upean väriset silmät, uskomattoman silkkinen turkki sekä yleisen elegantti olemus saivat kehuja.

Sunnuntaina Tihru jo hieman rohkeammin tutusteli assarin kanssa
(c) Meri P
Jälleen tuomarin ainoana kastraattinaaraana Tihru myös nominoitiin, minkä saimme tietää heti arvostelun yhteydessä. Sen verran jatko uteloitti, että seurasin myös toisen nelkkutuomarin, Marc Crastuccin, nominoinnit. Tihru sai paneelivastustajakseen hienon, jo veteraani-ikäisen (s. 2005) lilakilpparivalkoisen itämaisen lyhytkarvan, IP, SC Desmodus Lilac Negritan, DSM.

(c) Meri P
Tihru on näyttelyissä kippuralle pyrkivä ujolila, joten molempina päivinä olin pyytänyt paneelikantoon tutun ja rohkaisevan esittäjän. Niin lauantaina Hannan hoivissa kuin sunnuntaina Milkan esittämänä Tihru näyttikin aivan valtavan kauniille - tästä molemmille luottoassareille ISO kiitos! Sunnuntaina omistajalla olikin edessä valtavan suuri yllätys ja lievästi sanottuna hulluuskohtaus kun molemmin tuomariäänin BIS-kastraattinaaraaksi julistettiin - Tihruneesi!! ♥

(c) Meri P
Itkusta ja tärinästä ei ollut tulla loppua ollenkaan, niin syvältä sielusta kouraisi tämä tunnustus, joka kertoi minulle, että tuomaritkin tällä kertaa näkivät Tihrussa Sitä Jotain, joka mykistää itseni päivästä toiseen. En käy näyttelyissä BIS-pokaalien kiilto silmissä vaan kissamielisen seuran ja kivan tekemisen vuoksi mutta totta kai tuntuu hyvältä kun oma kissa siellä joskus menestyykin. En häpeä sitä näyttää tai ääneen myöntää, päin vastoin.

Muulla kissarintamalla tilanteet ja suunnitelmat ovat muuttuneet sen verran, että Taavetille jo varattu kastraatioaika peruttiin. Taavetin ja Lulun varianttipentueen yksi neito ja kaksi nuorta herrasmiestä kasvavat ja varttuvat Loviisassa ja vaikuttavat oikein lupaavilta. Kasvattaja-Eve kaavaileekin Taavetin osalle toista astutusta ensi vuoden puolelle eli pissapoika saa toistaiseksii jatkaa haiskahtavaa harrastustaan. ;)


Taavetti sisaruksineen täytti muuten eilen lauantaina 10.11. täyden vuoden! Aika on mennyt käsittämättömän nopeasti...

Teekakkoset silloin joskus...
Jemmiksen kanssa olen vielä kuluvan vuoden aikana lähdössä hakemaan vuorossa olevaa ulkomaan sertiä - astutuskuviot ovat vuorossa sen jälkeen. Niiden osalta kannattaakin seurata Even, Jemmiksen omistajan kotisivua - pyrin itse jatkossakin julkistamaan asiat vasta sen jälkeen kun pentuesuunnitelmat tai -odotukset on ensin kerrottu siellä.


Ii-mummolle sen sijaan on varattu sterilointiaika kuluvalle kuulle. Operaatio luonnollisesti pikkuisen jännittääkin mutta samalla helpottaa kovasti meidän elämäämme kun saadaan yhdessä asustavasta äiti-poika -yhdistelmästä toinen pois lisääntymiskykyisten joukosta. Olen lomalla, joten nyt on hyvin aikaa seurata toipumista. Mielessä väikkyvät ikävästi Tihrun sterin jälkeiset vaikeat ja hirmuisen raskaat kokemukset mutta jospa tällä kertaa kaikki sujuu ilman ylimääräisiä ikävyyksiä.


Vielä meillä on takataskussa yksi ISO uutinen, joka kuitenkin saa vielä hetken odottaa julkistushetkeään. Koska asia on vasta tekeillä, työn alla ja tarkastelussa eikä sen lopullinen toteutuminen ole edes varmaa - puhumattakaan siitä, että sen ensijulkistus kuuluu toiselle taholle - säilytän toistaiseksi salaisuuden. :)

Tamski Uusien Asioiden äärellä
PS. Kaunis kiitos Merille Tihrun kuvien käyttöluvasta! ♥

8 kommenttia:

 1. Johan olikin tapahtumia kerrakseen! Onnea hienosta menestyksestä ja kaikesta muusta :) Oudompaa olisi kyllä jos ei omien kissojensa menestys toisi kyyneleitä silmiin. Toi meinaan täälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikös?! Kuinka sattumukset osaavatkin kerääntyä niin, että joskus viikko pitää sisällään monen tarinan aiheen, ja toisinaan useampaan viikkoon ei ilmaannu mitään raportoimisen arvoista.
   Kiitos onnitteluista. Kiva kun osasin (ilmeisesti?) välittää tunnelmaa eteenpäin. :)

   Poista
 2. Onnea Tihrulle ja Tihrun ihmisille hienosta menestyksestä!

  VastaaPoista
 3. Kaunis perheenlisäys tulossa teille ♥ Onnea Tihrulle menestyksestä ja Teekakkosille vuoden iän saavuttamisesta. Toivottavasti Jemsun pentue toteutuu :)

  VastaaPoista
 4. Oijoi mikä pieni kaunotar teitä odottaakaan, kerrassaan kaunis :)

  VastaaPoista