maanantai 19. marraskuuta 2012

Koirailua

Vaihteeksi tuli puuhattua jotain mainitsemisen arvoista perheen koiruudenkin kanssa sillä lauantaina 17.11. osallistuin Tamskin kanssa Koira- ja kissakoulu Heiluvan Hännän koirahierontakurssille.
Kouluttajana oli Milla Lind.

Paikalla oli melkoinen joukko aiheesta kiinnostuneita. Osa oli paikalla ilman koiraa ja meitä koirallisia oli kymmenkunta. Aihe käsiteltiin ensin teoreettisesti ja lopuksi päästiin testaamaan otteita käytännössä.

Tams sai odotella teoriaosuuden ajan lainahäkissä. Ihme kumma tyttö malttoi jopa rauhoittua sinne (edes häkissä olo ei ole Tamskille ennestään tuttua!) vaikka ihmisiä ja hälinää riitti (vieressä oleva virikeluolasto tuntui olevan kovassa käytössä eli ihmisiä koirineen tuli ja meni kaiken aikaa). Rauhoittumista ei riittänyt hierontaharjoitteluun saakka mutta omassa harjoitteluloosissa Tams silti pysyi ilman hihnassa pitämistä - jo siitä olin tuollaisen metsäläisen kotikoiran kohdalla hirmu tyytyväinen. Ei ollenkaan mikään mahdoton tapaus. ;)


Koirahieronta aiheena on itselleni kovin mielenkiintoinen ja kurssin anti oli hintansa väärti. Vaikka harjoittelu jäi meidän osaltamme olemattomiin hieronnan osalta, oli reissu Tamskille hyvää treenausta muutenkin eli en yhtään kadu koiran ottamista mukaan. Hierontaa jatketaan kotona; jo eilen Tamski sai rentouttavaa venyttelyä ja poskilihas- ja päähieronnan lenkkeilyn jälkeen (kotona puuhaan keskittyminen olikin kuin toiselta planeetalta). :)

Pyysin Millaa vähän kokeilemaan Tamskia ja hänen mielestään Tams oli pikaisesti tunnustellen optimaalisessa lihaskunnossa ja symmetrinen eikä lihasjännityksiä tuntunut. Näin olin itsekin ajatellut: saahan Tams suurimman osan liikunnastaan koiralle ihanteellisessa muodossa: vapaana vaihtelevassa maastossa oman halun mukaan kirmaillen (ja vauhtia riittää!).


Kimmon mielipide tähän koiramaiseen päivitykseen oli (hieman yllättäen sillä Kimmo ja Tams ovat hyvät kaverukset ;)) tällainen:


Joten loppuun vielä kissamaisuutta kuvatodisteena. Tutustuminen, kotiutuminen ja laumautuminen on käynyt ennakoituakin paremmin. ♥4 kommenttia:

 1. *Menehdyn* xD Kimmolle käytöstapoja toivottaa kotipesä :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on perinteisesti kannustettu kriittiseen ajatteluun. *nyökyttelee* Hentoäänisen pitää olla kekseliäs, jotta saa mielipiteensä julki. XD

   Poista
 2. No nyt kyllä repeilyttää täälläkin. Äääässiä Kimmolle. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitähän olisi ajateltu jos mulla _ei_ olisi tapana lukaista kirjoittamaani vielä kerran kiellon päälle läpi..? Päivityksen aloitus olisi saattanut herättää kummastusta..? ;)

   Poista