maanantai 19. marraskuuta 2012

Kaksi uutta kastraattia

Tälle päivälle Iille oli varattu sterilointiaika.

Melkoisen virtuaalivuoristoradan jälkeen päädyimme Taavetin kasvattaja-Even kanssa siihen, että chillin ruskeanassunkin siitosura on nyt paketissa. Omalla eläinlääkärillämme on useimmiten tiukat aikataulut mutta tällä kertaa onni potkaisi: aamuisen varovaisen kyselyn tuloksena Tahvin kastraatio mahtui vielä samalle päivälle.

Taavetin ainoaksi pentueeksi (ei kuulkaas se määrä vaan LAATU!!) siis jää sen ja Lulun ihanat kyyhkyt, joilla on nyt ikää neljä ja puoli viikkoa. Näistä parin osalle Evellä on Willicco-jatkosuunnitelmia, joiden toteutumista jäämme jännityksellä odottamaan.

Operaatiot sujuivat hyvin. Ainoa pieni ylläri oli, että Iin kohtu oli ollut aavistuksen ärhäkän näköinen - ikään kuin tulehdusta enteillen - ja varmuuden vuoksi mummo onkin nyt muutaman päivän antibioottikuurilla. Iihän on ollut muutamia viikkoja pillereillä... syitä ja seurauksia sen kummemmin miettimättä voidaan todeta, että onnea oli tällä kertaa matkassa.

Molemmat kissat kävivät heti pissalla laatikolla kun ehdimme kotiin, ja yksien kunnon unien jälkeen meno oli sen verran vankkaa, että laitettiin ruoka tarjolle. Hill's i/d teki hyvin kauppansa paastovatsan herättelijänä, ja seuraavien unien jälkeen kunto oli niin kohdallaan, että toipilaat laskettiin pois kylppärimajoituksesta muun lauman sekaan.

Illalla palauteltiin vielä voimia a/d-tarjoilulla, ja nyt vain toivotaan, että hyvin alkanut toipilasaika jatkuu samansuuntaisena.

Rutiinijuttujahan nämä tällaiset toki ovat mutta koskaan ei ole kiveen hakattua, että rauhoitus sujuu ongelmitta. Toipilasaikakin voi tuoda mukanaan yllätyksiä niin kuin kävi Tihrun kanssa (aikana ennen meidän astumistamme blogimaailmaan).

Nyt luotetaan kuitenkin siihen, että hyvä onni jatkuu, toipilaat ovat pian jopa entistä ehompia, Taavetti heittää reviirinmerkkaushuolet sikseen ja muutenkin elämä soljuu eteenpäin leppeästi uomassaan. Pakko vielä - kohtaloa uhmaten? - mainita, että tänä iltana on jouduttu siivoamaan vain kahdet merkkaukset - sehän on jo kymmeniä kertoja normaalia vähemmän! ;)
2 kommenttia:

 1. Taa oli vaan vieraskoree ja nukutugsesta sekaisin. Kollinqusnarkilta ei huumehet lopu! :P

  Ei, oikeaesti, toivotaan lorotusten jäävän nyt historiaan. Jos sua yhtään helpottaa, voin kertoa, että teillä EI haiskahda.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Eipä Tahvista koskaan tiedä - sen sisäinen kolli saattaa kokea tällaisen pienen vastoinkäymisen vain haasteena. ;)

   Kiitos ♥ lohdutuksesta. En ole aivan vakuuttunut mutta ehkä meillä on ainakin toivoa.

   Poista