sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

RUROK 29.04.2012

Pakko on purkaa näyttelyfiiliksiä heti tuoreeltaan.

Aamusta koukkasin halimassa Even Porvoossa ja nappasin kyytiin Jemsnakkelin uunituoreen rekkarin, jossa neito on oikealla värillään eli SINIkilpikonnatabbynaamiona.

Messarin oven avautumista odotellessa onnistuin kampeamaan itseni taas assaroimaan. Hiukkasen hirvitti sillä en tosiaankaan ollut moiseen varautunut. Kolme kissaa menossa mukana,  jalassa korkeat korot... hmmm...

Eläinlääkärin tarkki, ilmottautuminen kahden pisteen kautta (jouhevasti, kiitos siitä!), sturdi pystyyn, sisustus ja kissat sekaan. Tihrun luokka piti käydä sihteeristössä oikaisemassa ja samalla kuulin olevani assaroimassa Tihrun ja Taavetin tuomarilla Nurit Pahlilla. Jems oli Elena Noskovalla - onneksi naapuripöydällä.

Pahlilla oli alkuun III ja IV kategorian värin- ja siitostarkkeja. Hässäköimiseksi meni - varmasti myös kokemattoman assarin ansiosta - mutta selvittiin ja päästiin itse asiaan.

Taavetti oli lauteilla ensimmäisenä arvosteltavana kissana. Olin etukäteen vähän pahoillani kun nuori mies ekassa näyttelyssään joutui niin pian esille mutta Taavettihan esiintyi vallan mallikelpoisesti. ♥ Ja Nurit Pahl tykkäsi. Ihasteli ja ihmetteli, onko tämä elefantti kun on niin ISO vauvaluokkalaiseksi (no, täyttäähän Taavetti 6 kk puolentoista viikon kuluttua). Impressively developed lukee siis setelissä. Turkki ex laatuinen, ex pointit ja kontrasti, häntä very good length. Silmät saisivat olla hieman vinoasentoisemmat; niiden muoto ja väri on kuitenkin hyvä. Korvissa on hyvä koko ja muoto mutta ne saisivat iän myötä laskeutua alemmaksi. Näinhän se on, ei voi sanoa vastaan. Yleisvaikutelma promising, attractive, lovely boy. Tästäkin olen samaa mieltä. ;)

Myös Tihru sai roppakaupalla kehuja. Minä jouduin tiristämään ihan kyyneliä kun sydänkäpysestä niin kauniisti sanottiin (Hullu Kissanainen -titteli ansaittu jälleen kerran :D). Lyhykäisyydessään: ei mitenkään extreme mutta erittäin harmoninen kokonaisuus joka suhteessa. Turkki sai (omastakin mielestäni) ansaitut kehut; se on Tihrulla uskomattoman silkkinen ja upea.  Yleivaikutelma attractive, sweet, lovable lady. CAPIB ja seuraava pitää hakea ulkomailta. Höpölilanassukka-murunen! ♥

Jemsua en ehtinyt itse Noskovalle esittämään mutta hänen assarinsa hoiti homman loistavasti (kiiitos!!). Setelistä silmiin osuu silmien kohdalta "open", jota ei Jemskuukkelin silmistä ole ennen sanottu. Almond shaped ja dark blue ne ovat myös. Korvat ovat suuret, alhaalta leveät ja "ex apart placed". - Nämä korvat veivät Jemsun hiukan myöhemmin myös TP-voittoon. Yleisvaikutelma sweet speaking girl. CAC, jolla Jems valmistui Championiksi. Paneelissa Jemsun kantoi tuttu assari (kiitos!!) ja neito käyttäytyi ilmeisen kauniisti vaikkei tänään korkeimmalle pallille yltänytkään. Ihana Rakas Jemskuukkeli! ♥

Jalat huusivat hoosiannaa pitkin päivää. Ystäviä, rakkaita ja tuttuja ehti jututtamaan ihan liian vähän. Mutta oli kivaa. Näin, tapasin ja sain esittää aivan mielettömän ihania kissoja (meiltä ihan selvästi puuttuu vielä ikioma valkolaikkuneesi ;)), olin ylpeä ja iloinen omistani ja siitä vähästä, mitä ehdin muitten kanssa ajatuksia vaihtaa, nautin suuresti. Assarina oli kivaa vaikka varmasti taas kohelsin ja tohelsin ja mokailin. Apuja ja neuvoja tuli ihan hurjan ihanasti kaikilta, kiitos! - Ja spessukiitokset pääassarille, joka aina jaksaa kehua ja avittaa untuvikkoa!

Kamera oli mukana mutta ensimmäistäkään kuvaa en ehtinyt ottamaan. Saapa nähdä, ollaanko osuttu kenenkään muun linssin eteen; jos vaikka saisi kuvamuistiaisia luvan kanssa esille myöhemmin.

Tällä erää näihin muikeisiin ja jalkakipuisiin tunnelmiin.


1 kommentti:

  1. Heh, meidän Stellalla oli myös Nurit Pahl lauantaina tuomarina ja ihmetteli että "wow, is it a mammuth?!" :D

    VastaaPoista