maanantai 20. helmikuuta 2012

Näyttelyelämää Jyväskylässä

Viikonloppu vierähti Jyväskylän Killerillä KES-KIS näyttelyssä.

Matkaan lähti melkoinen autolasti sillä näyttelyyn osallistuvien neitosten, Tihrun, Jemsun ja Iin, lisäksi mukaan lähtivät pikkuherrat Eben (Eemeli) ja Damon (Arska), jotka Eve luovutti lauantaina uusille omistajilleen.

Nuoret herrat saivat automatkailuopastusta parhailta mahdollisilta oppailta, sillä hurineesikolmikko matkustaa yhteisessä boksissaan rauhallisesti ja isompia huutelematta. Samoin tekivät siis E ja D - kunhan vain mami muisti pitää sormensa kopassa. Vaikka päät nuukahtivat unen voittaessa, pojat heräsivät aina vaatimaan ihmiskontaktia kun yritin varovasti hivuttaa käteni pois. :)

Uusista kodeista on kuulunut hyviä uutisia: sydänkäpyset eivät siis ole muuttomatkalla kadottaneet sydäntenmurskaustaitoaan. Ikävöin poikia hurrrjasti mutta olen myös iloinen; itse olen kissoihini täysin hurahtanut ja hullaantunut ja suon saman kokemuksen enemmän kuin mieluusti muillekin.

Näyttelylauantai alkoi Jemsun värintarkilla. DNA-testaus oli jo kertonut, että tytteli on sinikilpikonnatabbynaamio, siis BAL g 21. Jotta paperit saadaan ajan tasalle, piti tämä vielä saada kahden tuomarin kertomana ja näin tapahtui, pienen lilaan vivahtavan sivujuonteen kautta. ;)

Tihru oli arvostelussa Vesna Riznar-Reseticillä. Arvostelu oli hyvä; tutut jutut eli mm. silmien väri, karvan pituus ja laatu, väri ja kontrasti saivat kehuja. Myös leuka ja silmien muoto olivat tällä kertaa kohdallaan. Tuloksena CAP, jolla Tihru valmistui Premioriksi ja kutsu TP-valintaan, johon päivä Tihrun osalta päättyi. Tätä tultiin hakemaan ja plussaa oli Tihrun reipas esiintyminen.

Iin tuomari oli Vera Vasilieva. Arvostelussa lukee kuta kuinkin: Pitkä, elegantti vartalo (ei hullumpaa 14-viikkoisten vauvojen äidiltä ;)), pitkät jalat. Pää saisi olla pidempi, leuka on vahva ja profiili hyvä. Silmät ovat mantelinmuotoiset ja niiden väri super. Korvilla ex sijoitus, suuremmathan ne saisivat toki olla. Turkki on sileä, lyhyt ja kiiltävä. Hännän muoto hyvä, mittaa saisi olla lisää. Kunto ex ja yleisvaikutelma "sweet singer girl".  EX 1, CACIB ja seuraava pitäisi hakea ulkomailta, siksi Ii oli esillä vain lauantaina. Ii tapansa mukaan jurnutteli ja marmatti mutta oli kuitenkin edelliskertaa nätimmin arvosteltavana (Sturdissahan Ii viihtyy vallan mainiosti).

Jemsu oli myös Veran arvosteltavana ja arvostelussa mainitaan pitkä, lihaksikas kroppa sekä elegantit jalat. Päässä on pitkä kiila, vahva leuka ja hyvä profiili. Silmät ovat mantelinmuotoiset, vähän syvälle sijoittuneet ja ex super väriset. Korvat ex sijoitus, saisivat olla isommat. Turkki puolipitkä, silkkinen, hienolaatuinen. Häntä ex muoto, saisi olla pidempi. Yleisvaikutelma "sweet girl".

Jemsu siis EX1, CAC ja kutsu TP-valintoihin, jossa näin pitkäkarvoihin hurmaantuneen riemuksi kaksi pitkäkarvaa vastakkain. Tuomarin valinta osui Jemsuun, siis tyttö myös TP NOM. Wau!

Paneeliin mentäessä kilpakumppani, todella kaunis ruskeanaamio siamilainen, ei ilmaantunut paikalle ja näin Jemsu ja Eve saivat pokata BIS-pokaalin. Myöhemmin kuulimme, että siamilainen oli diskattu; harmittavasti kaunokaiselle oli sattunut kohdalle se huono näyttelyfiilispäivä.

Olo oli aika mieletön: kaikki oli saatu, mitä oltiin tultu hakemaan ja siihen päälle vielä uskomaton BIS-voitto. Jalat tukevasti irti maasta palasimme hotellille, kävimme syömässä oman hotellin alakerrassa hyvässä seurassa ja kiipesimme takaisin huoneeseemme, jossa käperryimme yöunille.

Sunnuntaina Ii oli siis mukana vain kisaturistina. Kaikki neloset olivat Lotte Borchin pöydällä eli nominoidut olivat myös päivän BIS-voittajia.

Loten tuomarointi on yleisölle kiitollista seurattavaa enkä koskaan olekaan yhtä nautinnollisesti seurannut koko kategorian arvostelua. Vaikka kylmyys kolotti luita, upea luonnonvalo ja istumapaikat niin tuomaroinnin kuin paneelien seurantaan korvasivat pienen palelun moninkertaisesti. Tykkäsin!

Tihru esiintyi edukseen sunnuntaina ja sai Lotelta todella hyvän arvioinnin. Loten mukaan Tihru on juuri sellainen kuin balineesin hänen mielestään tuleekin olla ja ylistystä tuli runsain mitoin. Tuloksena siis EX1 ja ensimmäinen serti luokasta 8. Tuomarin parhaan valinnassakin pyörähdettiin eikä meille tosiaankaan tullut paha mieli hävitä; tuomarin ylistävät sanat olivat silkkaa extraa muutenkin hyvään fiilikseen.

Jemsu sai niin ikään hienon arvioinnin ja kohtasi TP-valinnoissa kolme muuta avoimen luokan naarasta. Näistä kaksi kaunotarta, edellisen päivän ruskeanaamio ja sinikilpikonnanaamio, lähetettiin pois ja Lotte teki valintansa Jemsun ja SYS:in välillä. Arvatkaapa, kenet olisi voinut tökkäistä höyhenellä kumoon kun Loten valinta osui Jemsuun!!? Nominointi ja toinen BIS-voitto!?? WAUDE, Jemsu!!

Kotimatkalle päästiin hyvissä ajoin mikä olikin ihan hyvä juttu sillä hurja ajokeli venytti kotiin pääsemisen puoli kymmenen hujakoille. Fiilis oli silti koko matkan ajan huikea - ja onni ja ylpeys omista tytöistä pakahdutti sydäntä.

Viikonlopusta jäi käpälään omien kissojen käsittämättömän menestyksen lisäksi mahtavia juttuhetkiä muitten kissanomistajien ja -kasvattajien kanssa. Monia upeita, hienoja ja vaikuttavia kissapersoonia tuli nähtyä. Jälleen sain todeta useaan otteeseen, että kyllä nelkuissa on minulle Se Jokin Erityinen, joka kouraisee syvältä sydämestä ja nostaa kyyneleet silmiin silkan kauneutensa ansiosta. Tai komeutensa, kuten esimerkiksi ja erityisesti erään punaisen nuoren herran kohdalla...

Ikinä en kylliksi voi kiittää Eveä siitä, että olen saanut Iin ja Jemsun elämääni. Yhä ja aina vain on yhtä huikea tunne olla sellaisen luottamuksen kohteena, jota sijoitustoiminta vaatii. Kiitos! Jemsun kasvattajaa Leenaa haluan myös kiittää tämän hienon, persoonallisen tytön kasvattamisesta - hienoa työtä! Viikonlopun osalta suuri kiitos myös Hannalle Jemsun paneelikannoista!

6 kommenttia:

 1. Onnittelut koko hurineesiporukalle! Näin kyllä willicon fb ilmoituksena nämä ilouutiset jo, mutta kivempi kuulla koko tarina :)

  On se kyllä todella upea tunne, kun oma rakas kissa pärjää (varsinkin jos sitä ei osaa odottaa niin pitkälle kuin se menee).

  VastaaPoista
 2. Paljon Onnea Nina & Eve!! Oli tooosi hienoa juttu!!

  VastaaPoista
 3. Paljon onnea hienosta näyttelymenestyksestä!! Tullaanko teitä näkemään pääkaupunkiseudun näyttelyissä? :)

  VastaaPoista
 4. Hanna kiitti! :)

  Nina: Sinä jos joku olet luottamuksen arvoinen <3.

  VastaaPoista
 5. Onnea tosi paljon koko porukalle ja Jemsulle erityisesti! :)

  VastaaPoista