tiistai 1. lokakuuta 2013

Käytiin lakeuksilla

Perjantaina oli taas aika pakata kissat bokseihin ja ottaa suunta kohti allekirjoittaneelle uusia maisemia: Seinäjoki, Poh-Kissin näyttely.

Matka taittui mukavasti ja tiellä kohdattu kettukin onnistuttiin kiertämään. Majoittuminen Cumulukseen ja unille.

Aamulla oli hyvin aikaa tankata aamupalaa ja näyttelypaikka oli parin kilometrin päässä. Leppoisa aamu.

Aamusta selvisi, että assareista oli pulaa joten sain essun päälleni minäkin. Oma tuomarini oli Michael Edström, jolla oli arvostelussa ykkösiä, nelosia ja kotikissanaaraat.

Pandan tuomari lauantaina oli naapuripöydässä istunut Stephe Bruin, joka tuntui tykkäävän kovasti Pandasta. Panda olikin Stephen TP ja hävisi myöhemmin paneelissa Topille. Pandalla siis hyvä päivä.
Michael Edström sen sijaan ei juurikaan vaikuttunut Ähvästä. Ihan ok arvostelu mutta se siitä.
Ähvä oli ensimmäistä kertaa esillä nuorten luokassa ja kovasti junnumainen se onkin: kroppa on yhtäkkiä venähtänyt pituutta hurjasti, samoin jalat. Sama tuttu touhottaja Ähvä edelleen on ja se toheltaakin tuomarinpöydällä häntä onnesta pörhöllään. BIS-pentu oli lauantaina suloinen OLH Piipa (Skatzki Kitty Pride).
Illalla käytiin alakerran ravintolassa syömässä hyvässä seurassa.
Hotelliin oli päivän aikana ilmaantunut koiria. Ne olivat meidän huoneemme yläpuolella ja haukkuivat tauotta. Ehdin häthätää todeta Hannalle, että tuo saattaa jo jotakuta häiritä ennen kuin putosin uneen. Minä ja unenlahjani... Koirien omistajat olivat lopulta tulleet paikalle kun hotellin henkilökunta soitti heille - kello oli ollut jo melkoisesti yli kymmenen.

Sunnuntaina pääsin assariksi Aleksey Shchukinille, joka arvosteli kaikki neloset.

Jos edellisenä päivänä oli edetty rauhallisesti, sunnuntaina oli toinen tahti. Kissat vain vilisivät silmissä kun homma eteni. Nelosten jälkeen Aleksey arvosteli kategorioiden II ja III veteraanit sekä kotikissat. Pääsin silti helpolla sillä kaikki omistajat pitivät upeasti huolen kissojen ehtimisestä ajallaan arvosteluun.

Kastraattiuroksia oli kaksi ja Aleksey vertasi ne heti jälkimmäisen laatuarvostelun jälkeen. Molemmissa oli hyvää mutta Panda oli TP tiukan lihaksikkaalla kropallaan, kirkkaamman vihreillä silmillään ja huikealla profiilillaan.
Nelosen pentuja oli paikalla kuusi ja Aleksey tiputteli niistä yhden kerrallaan pois. Jäljelle jäivät edellisen päivän BIS ja Ähvä. Kahdesta hienosta Alekseyn valinta osui extremempään Ähvään - eli Ähvä ukkinsa lailla päivän TP.

Koska neloset olivat yhdellä tuomarilla, paneelissa BIS-voittajat vain esiteltiin. Itse sain kantaa ihanan Niken, joka jatkoi voittoputkeaan aikuisissa uroksissa.

Näyttely loppui hyvissä ajoin. Kotimatka sujui sekin kommelluksitta ja olin ajoissa kotona sanomaan lapsille hyvää yötä.

Kiitos Poh-Kissille hienosta näyttelystä ja kaikille ihanille kissaihmisille seurasta! Oli taas ihan huippua tavata niin vanhoja ystäviä kuin uusiakin tuttavuuksia!

Ja tietenkin extrakiitokset Hannalle, joka on yhä ja aina yhtä  ♥♥♥. Olet Spessu!!

HUOM! Kaikki kuvat (c) Mirka Kivilahti.
Lisää Mirkan kuvia voit katsella täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti