sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Tarha


Noora kyseli taannoisen postauksen kommenteissa tarkempia tietoja meidän uudesta tarhastamme. 

Tästä rakennusvaiheen kuvasta koko näkyy ehkä parhaiten. Tarha on meidän talomme pituinen (13-14 m?) ja noin neljä metriä leveä.
Puutavara on painekyllästettyä ja tolpat on laitettu tolppakengillä kiinni betonivalumötiköihin, jotka kaivettiin maahan jo edellisenä kesänä.
Tarhan sisään jää kolme vuotta sitten rakennettu pikkutarha. 
Tarhaverkko on 10 x 5 cm muovitettua puutarhaverkkoa, joka on riittävän vahvaa pitämään koiratkin tarhan sisäpuolella. Ja kun tarhaa käyttävät myös kanit, verkko on kaivettu jonkin matkaan maan sisään.
Ovi on dyykkauslöytö. :)
Tarhaan on suunnitteilla jokin pysyvämpi & kestävämpi kattoratkaisu mutta tämä kesä mentiin rastasverkolla. Reppis tuosta tulla heilahtaa läpi mutta eipä kissoja ole tarkoituskaan pitää isossa tarhassa kuin valvotusti (= kun olemme kotona).
Tässäkin kuvassa näkyy tuo pikkutarha, johon kissat pääsevät kesäisin kulkemaan oman mielensä mukaan tuuletusikkunasta.
Ja maisemat... no, onhan niissä kissoilla ihmettelemistä... :D
Kaikkinensa tarhan tarvikkeet tulivat maksamaan noin 500 €. Pystytys kävi mieheltä ja minun siskoltani päivässä. Jo edellisenä vuonna takapihalle oli ajettu maata, jolla tallipihaan päin viettävää pihaa vähän tasattiin. Jotta tuotu maa pysyi paremmin paikallaan, pihaa reunustettiin jo edellisenä vuonna luonnonkivin - ja nyt tarhan rakentamisen yhteydessä vielä lisää (ekassa kuvassa näkyy vasta paikalle tuotuja kiviä).
Yhden kesän käyttökokemuksella voidaan kyllä sanoa, että ollaan todella tyytyväisiä. Koiria tuolla ei ole juuri tullut pidettyä mutta kanit ja kissat ovat nauttineet juoksutilasta täysin siemauksin.

2 kommenttia:

  1. Vautsi, teilläpä on suorastaan valtava tarha! Mutta kiitos kun ihan näin oman postauksen teit, tästä sain taas paljon hyviä vinkkejä :)

    VastaaPoista