tiistai 8. toukokuuta 2012

Hei me reissattiin!

Viikonloppu vierähti Tallinnassa kissanäyttelymerkeissä - olin ensimmäistä kertaa ulkomailla kissojen kanssa enkä ole muutenkaan Tallinnassa käynyt kuin yhden kerran eestaas läpiajomatkaten (yli 10 vuotta sitten). Mukana matkustivat kaksi sertijumissa ollutta eli Ii ja Tihru.

Tuomisina oli lauantailta Iille kolmas CACIB eli viehko valkoinen valmistui International Championiksi. Tuomarina oli Luigi Comorio, arvostelu oli hyvä ja TP-valinnoissakin saatiin pyörähtää (kuten myös sunnuntaina). Ii tapansa mukaan jurputti ja marmatti mutta käyttäytyi muuten hienosti (ja jopa venyi!). Sunnuntaina Iin tuomaroi Martti Peltonen, joka ihasteli Iin lihaksikasta ja hyvän kokoista, pitkää kroppaa sekä upean valkoista väriä. Tuloksena CAGCIP, joka tulee jäämään Iin ainokaiseksi sillä tytön on aika siirtyä kastraattiluokkiin. Sunnuntaina Ii käyttäytyi jopa edellistä päivää paremmin - setelin kirjoittamisen ajan tyttö istui nätisti pöydällä ja tutkaili ympäristön tapahtumia. Kiroilematta.

Tihru oli lauantaina Martti Peltosen pöydällä ja sai kovasti kehuja tasapainoisesta, lihaksikkaasta kropasta, upeasta silmien väristä ja niin rakenteeltaan kuin väriltäänkin ihanasta turkista. Tuloksena kolmas CAPIB, jolla Tihru valmistui International Premioriksi. TP-valinnoissa pääsi Tihrukin pyörähtämään molempina päivinä. Sunnuntaina Tihrun tuomaroi Luigi Comorio ja hyvät arvostelut tuli taas - sekä ensimmäinen CAGPIB. Tihru oli molempina päivinä kovin ujo ja rohkaistui vasta sunnuntaisen arvostelun jo oltua ohi. Hyvin Tihru silti Sturdissa viihtyi; uni ja ruoka maistuivat ja niillähän sitä näyttelypäivän pärjää.

Reissu tuotti siis vähintäänkin toivotun tuloksen viralliselta anniltaan. Kun siihen vielä lisätään mahtava ihmisseura, kivat juttutuokiot ja upeat kissat sekä omistajien ilo menestyksestä, ollaan aika lähellä parasta mahdollista tapaa viettää viikonloppu. Kauniit kiitokset siis kaikille vanhoille ja uusille tutuille hyvästä seurasta, nauruista, valmistumisjuomista ja syvällisistä pohdiskeluista! ♥

Toisenlaista väriä viikonloppuun antoivat muun muassa lauantainen rinnakkaisarvostelu, johon mentiin kun ehdittiin, tajuttiin ja huomattiin, sihteeristön kanssa kommunikointi sekä sunnuntainen suoraan sanoen käsittämätön näytteilleasettaja, joka vaikutti ottaneen tavoitteekseen poksauttaa kaikki hallin kissat. Lopulta yksi kissa jouduttiin kantamaan hallista pois pöytineen päivineen kun sitä ei edes häkkiverhoihin käärittynä kukaan uskaltanut kaapaista koppaan. Kissaparka - mahtaako viihtyä näyttelyssä enää ikinä..? Myös hallin tyhjeneminen sunnuntaina paljon ennen paneelien päättymistä hämmästytti kummastutti tätä pientä ihmistä. Maassa maan tavalla. ;)

Järkkäriä en ollut edes aikonut ottaa mukaan ja lopulta valmiiksi ladatuin akuin odottanut pokkarikin jäi kyydistä. Ainoat kuvat räpsin puhelimella.

"Ai mullako dominantit silmät??"
"Pieni pörröinen pöllönpoikanen tarkkailee tässä ympäristöään. ;)"


Hotellilla kauneusunilla
"Ei tää näytteleminen niin kauheen kamalaa ole."5 kommenttia:

 1. Paljon onnea tyttöjen saavutuksista ja valtavaniso KIITOS! Iiksun näyttelyttämisestä ekaksi Willicon kissalan kv. valioksi! :-*

  VastaaPoista
 2. Sanaakaan en arvosteluista tajunnut, mutta onnea hirveästi :)
  http://elamaajaeskapismia.blogspot.com/

  VastaaPoista
 3. Jännä, miten erilainen näyttelykulttuuri voi naapurimaassa olla - mitähän olisi meidänkin reissusta tullut jos ei kokenut kävijä olisi ollut mukana neuvomassa :) Onnea hienosta menestyksestä ja Iin ICstä!!!

  VastaaPoista
 4. Eve: kiitos! Omaksi iloksenihan minä valkoista ihanuutta olen saanut näyttelyissä käyttää! :)

  Morgaise: :D Olen niin tuore kissanäyttelymaailmassa, että tuo tunne on hyvin tuttu itsellenikin. ;) Kiitos onnitteluista!

  Tiina ja Marleena: niinpä! Onneksi löytyi tuttuja konkareita, joilta kysymällä hoitui homma jos toinenkin. :) Kiitos onnitteluista!

  VastaaPoista
 5. Onnittelut valmistumisista! Ihanan leppoisalta Ii näyttää tuossa viimeisessä kuvassa :)

  VastaaPoista