tiistai 21. kesäkuuta 2011

Aktiivikissoja

Heti alkuun on pakko hehkuttaa. Kirjoittelen tätä sairaslomalaisena, omassa sängyssä - ja arvatkaas, kuka köllii viekussa silmät onnesta (?) viirullaan... REPPIS!! Tihru on valloittanut Reppiksen vaaleanpunaisen unelmanpehmoisen äijäpedin alle parin metrin päässä - siitä huolimatta mamman poika vetää hirsiä tyytyväisenä.

En tiedä, onko kyseessä tilapäinen mielenhäiriö, joka kohta vaihtuu helevatanmoiseen kiroiluun vai voiko Serene-Um vaikuttaa jo parissa päivässä?? Jos mielentila on pysyvämpää laatua, olen samalta istumalta tuotteen ikuinen fani.

Koska juuri tästä hetkestä ei ole kuvaa, tässä Reppis pari päivää sitten - niin ikään hyvissä fiiliksissä kun masu on täynnä possunsydäntä.


Hetkeä aikaisemmin oltiin possunsydämen äärelle mahduttu koko lauman voimin:


Koska tunnelma kissalaumassamme on kuitenkin ollut osittain kireä, olen yrittänyt panostaa siihen, että järjestän kissoille mielekästä puuhaa. Ajatuksena tietenkin ensinnäkin se, että jos energia kuluu esimerkiksi ongelmanratkaisutehtävissä, sitä jää vähemmän kinasteluun. Toisekseen uskon vahvasti, että yhteisen kivan ääressä puuhailu jo sinällään parantaa kissojen keskinäisiä välejä.

Edellisessä Zooplus-paketissa tuli tällainen laatikkohärveli. Siihen kuuluu pallo, jota voi tassulla hämmentää mutta koska sellaisena se kiinnostaa ainoastaan touhupylly-Jemmicaa, otin pallon pois ja kuinka ollakaan - raksuversio veti sentään koko akkalauman yhteisen puuhan äärelle. Videointivaiheessa Ii tosin on jo kyllästynyt ja kapuaa syliin. <3

Tänään tuli jo seuraava Zooplus-paketti ja siinä pisteillä tienattu aktivointilauta Fun Board. Edelleenkin aktivoituminen oli vain tyttöjen heiniä mutta eipä tätä katsomalla ihan heti arvaisi, että Iin ja Vienonkin välillä on ajoittain melkoista kähinää.
Ii ei tällä kertaa osallistunut sivusta seuraamista enempää sillä ruokaa saa toki helpommallakin kuin tassujaan rasittamalla. ;)

Sen sijaan harvemmin innostuva Tihru yllätti liittymällä innokkaasti raksukalastelijoiden joukkoon.  Tyyli oli ehkä enemmän "rapatessa roiskuu" - mutta osallistuminenhan tässä tärkeintä on?


Ja mikä sen mukavampaa kuin ottaa pirteän puuhailun päälle päiväunet. Vaikka parhaan kaverin kainalossa.

7 kommenttia:

 1. Kiva että alkaa sujumaan, meilläkin on toi valkoinen lauta, mutta täällä ollaan niin ruoasta tarkkaa (yliahnetta) porukkaa että pitää vähän kytätä kun ne sitä käyttävät kolmistaan. Olen meinannut tilata tuon puujutun jo vähän aikaa, ehkä sittenkin pitää, meidän tytöt tykkää kans tassuilla kaikkea sorkkia niin voisi olla hyvä...

  VastaaPoista
 2. Kummallista on, että vaikka meidän(kin) kissat ovat Ahmatteja todella isolla A:lla, tällainen aktivointiruokinta ei aiheuta mitään mielenkuohuntaa. Mutta lystiä noitten kanssa riittää - vallankin Jemsu ja Vieno jaksavat harjoittaa tassunäppäryyttään vaikka maailman tappiin. :)

  VastaaPoista
 3. Leijonaa mä metsästän, taidan löytää raksun... Sävelhän on varmaan tuttu+

  VastaaPoista
 4. Kyllä tuo teidän tilanne on kummallinen! Ei meillä vaan onnistu raksuaktivointi ilman että kaikki on omissa huoneissaan tai ihminen on poliisina supernopeilla reflekseillä. Olen tosin myös todella kateellinen. Meillä on aktivointilelua kasaantunut ja kahden kanssa vielä meni valvomatta, mutta nyt jollain aina palaa käämi kun nää on vielä niin röyhkeitä, kyttää vaan kun toinen saa raksut ja sit ottaa niistä pari. Mutta ehkä joku päivä sujuu, pääasia että muuten tullaan toimeen...

  VastaaPoista
 5. Ihania puuhastelijoita :)
  Nyt oon vaan enemmän vakuuttunut, että tollanen lauta pitää saada meille myös (luultavasti zooplus pisteillä).

  Tällä hetkellä on vaan pipolino, jota vain toinen osaa käyttää ja tuntuu suosivan sitä nyt raksukipon yli (onhan se toki hauskempaa ensin leikkiä raksuilla kuin syödä niitä tylsästi kupista). Onni on että pipolinoa osaa käyttää meidän altavastaaja, joten sillä on "salainen" ruokavarasto, jos toinen meinaa omia ruokakupit, kun ihmiset eivät ole vahtimassa :)

  VastaaPoista
 6. KittyCatCat: suosittelen ehdottomasti tuota lautaa; turhan pitkään odottelin itsekin ennen kuin sain aikaiseksi sen hankkia. Ei ole turhaan kehuttu kapistus (eikähän ainakaan haittaa jos sen "ilmaiseksi" saa muitten Zooplus-hankintojen ohella :)).

  Saara: Jos mä saisin valita niin kyllä mäkin mieluummin ottaisin muuten sopuisan lauman ja erottaisin porukan raksuaktivointiin... Kaikkea ei kai sitten voi saada? ;)

  VastaaPoista