Väinö

  Framillan Rolling PickaBoo
CRX a 01 21 62  (oranssisilmäinen sinitabbyvan)
s. 27.09.2014
Kasv. Tarja Kudjoi
Om. kasvattaja
 
 
 

Jokainen minut tunteva tietää vallan hyvin, että minä Rakastan kissoja. Ihan kaikkia kissoja: suuria, pieniä, lyhytkarvaisia, pitkäkarvaisia, karvaisia siltä väliltä tai kokonaan ilman. Omia ja muitten, rotukissoja, kotikissoja, kissanpentuja, kollinroikaleita... jos se on kissa, minä tykkään siitä.

Itämaiset osuivat omaksi rotuvalinnaksi ja olen siihen valintaan ollut tyytyväinen. Balineesit ovat minulle Suuri Heikkous, valkoinen siamilainen on yksi kauneimpia olentoja, joita maa päällään kantaa, seyschellien lyhytkarvoissa viehättää värityksen omalaatuisuus ja itämaisista lyhytkarvoista olen onnistunut löytämään juuri ne Persoonat, joihin olen peruuttamattomasti rakastunut. 
Itämaisten luonne, koko ja seurallisuus - niissä on kaikki kohdallaan.

Lähipiirissä on ollut monia muitakin rotuja tutustuttavana ja ihasteltavana. Ystäväni Jelenan Ursula-cornish rex kolahti kuitenkin aivan erityisen kovaa kun jaoimme taannoin näyttelyreissulla hotellihuoneen. Ajatus jäi itämään - ja Jelena jaksoi kärsivällisesti tuota itua kastella, lannoittaa ja vaalia. Hän esitteli minulle aina tilaisuuden tullen monia hurmaavia cornaripersoonallisuuksia - ja hiljalleen ajatus kypsyi toteuttamiskelpoiseksi.
Koska Ursula minut aikanaan hurmasi, oli enemmän kuin sopivaa, että juuri Ursulan pentueesta tuli minun ensimmäinen cornarini. Pikkukikkaroita syntyi syyskuussa 2014 kolme kappaletta; yksi tyttö ja kaksi poikaa. Pojista toinen oli jäämässä kasvattajalle ja sille etsittiin sijoituskotia. 

Lyhyestä virsi kaunis: matkasin Tampereelle Väinö-poikaa tapaamaan ja sitten asia olikin aika lailla taputeltu. Jelena vielä yllätti minut parhaalla mahdollisella tavalla: sain Väpän joululahjaksi kotiin toimitettuna.

Oma laumani otti Väinön esimerkillisesti vastaan. Väinö oli hetken aikaa kauhuissaan itämaisten iholle tunkijoitten röyhkeydestä mutta hetken kuluttua lauman cornarimaskotti nukkui kissaläjän keskimmäisenä. Koirien kanssa tutustuminen meni yhtä kivuttomasti. 

Väinö on reipas poika, joka rakastaa ruokaa, Pandaa, leikkimistä, lämpöä ja omia ihmisiään (ei välttämättä aina tässä järjestyksessä). 

Kiitos Tarjalle luottamuksesta ja Jelenalle... niin, ihan kaikesta. ♥

Näyttelytulokset:

24.05.2015 Ery-Syd, Hyvinkää (Anna Wilczek) luokka 11 - EX1, NOM, BIS
23.05.2015 Ery-Syd, Hyvinkää (Magdalena Kudra) luokka 11 - EX1
12.04.2015 RUROK, Helsinki (Veikko Saarela) luokka 12 - EX1
11.04.2015 RUROK, Helsinki (Eva Wieland-Schilla) luokka 12 - EX1
08.03.2015 URK, Kirkkonummi (Steven L Jones) luokka 12 - EX1, BIV
07.03.2015 URK, Kirkkonummi (Juan José Martinez Vizcaino) luokka 12 - EX1
27.09.2015 SW Göteborg (Marie Westerlund) luokka 12 - EX1Ei kommentteja:

Lähetä kommentti