sunnuntai 2. elokuuta 2015

Kuka teillä siivoaa?

Ja kuinka usein?

Kissanhiekka kulkeutuu vaikka hiekkisten luukut on sijoitettu optimoituihin suuntiin. Aina joku onnistuu tallustelemaan hiekkaan/hiekassa/hiekasta märillä tassuilla, niin että hiekan lisäksi pöydillä, lattioilla, kaapeissa, tiskipöydällä, sohvalla ja petivaatteilla on kuivuneita tassunjälkiä.
Kuva
Koirien turkeissa ja tassuissa tulee ulkoa hiekkaa, takiaispalloja, heinänkorsia, ötököitä, ihan sitä itseään. Ja paljon muuta.
Kuva
Kissat harrastavat tarhailtuaan heinäoksennuksia. Satunnaisesti myös karvapallo-oksennuksia. Joskus, onneksi todella harvoin, näyttelytuliaisena jotain muuta oksennusta aiheuttavaa. Mahdollisesti samalla ilmenee myös kokonaisvaltaisempaa suolisto-ongelmaa, joka lisää vessalaatikoiden klooripesutiheyttä (SIKSI minulla on aina, AINA, käsidesi mukana näyttelyissä enkä halua kissoihini koskettavan ilman sen käyttöä).
Kuva
Herkkävatsainen valkoinen tuottaa erittäin löysää ja haisevaa useammin kuin kissat näyttelytuliaisoksennuksia. Ei kuitenkaan viikottain. Onneksi. Vielä isompi onni on, että pienillä on paremmat vatsat (vaikka niiden jäljiltä asunto ei ehkä muistuttaisi yhtä suuressa määrin huonosti hoidettua lantalaa).
Kuva
Karvaa. Karvaa. Karvaa. KARVAA. Aina. Joka paikassa. PALJON.  L O P U T T O M A S T I .
Kuva
Pissaa. Muuallakin kuin portinpielessä ja kissanhiekkalaatikossa. Kollit ovat ihania ja rakkaita. Muuten niitä ei kukaan pitäisikään. En sano "kukaan viisas", sillä kukaan viisas EI PIDÄ kolleja.
Kuva
Kun kädestään laskee jotain, siitä tekee automaattisesti, ajattelematta, arvion. Voinko laskea sen tähän; saako sen joku tästä hampaisiinsa/tassuihinsa? Kiinnostaako tämä kissoja/koiria? Pureskellaanko tätä/pissataanko tähän? Onko tämä särkyvää/syötävää/myrkyllistä? Voiko tähän tukehtua? Putoaako tämä kun joku juoksee tästä ohi/hyppää tähän/törmää tähän?
Kuva
Aina ei kaikkea tule heti laittaneeksi paikoilleen ja automaattisen riskienarviointianalyysin takia kaikenlaista voi löytyä vielä kaikemmanlaisista paikoista. Koska se oli saatava pois käsistä eikä sitä oikeastaan voinut laittaa muualle kuin ydinpomminkestävän lukittavan oven taakse. Siksi silmälasit voivat aamulla olla Aivan Missä Hyvänsä. Siksi mikrossa/uunissa on useimmiten jotain säilössä. Siksi meillä ei kenkiä/vaatteita/laukkuja/muovipusseja/pyyhekumeja/mitään elintarviketta voi jättää huolettomasti siihen, mihin joku tavallinen ihminen ne saattaisi jättää. Joku EI-ELÄINIHMINEN.
Kuva
Loputonta pyykkäystä. Normaalin lapsiperheen normaalit pyykit ja sen lisäksi heinäoksennettujen tai merkattujen petivaatteiden pyykkäys. Loputon petien ja fleecehuopien pyykkäys. Ensin etikalla, sitten normaalisti. Kuivaksikin ne pitäisi jossain saada; mieluiten niin, ettei niitä liata/pissata/oksenneta uudelleen ennen kuin ne ehtivät edes kuivua.
Kuva
PS. On ihan omaa syytä, jos koiranpeti jää kollien ulottuville silloin kun koirat eivät nuku siinä. Siihen pissataan. Oma syyni, että juuri nytkin koiranpeti odottaa etikkapesua. Ja siihen päälle sitä tavallista. Omalle peitollenikin oli eilen ilmaantunut ruoho-oksut.

5 kommenttia:

 1. Ahahah niin tuttua, niin tuttua. Miinus lapsiperheen pyykit ja koiranpurjot :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jollakin (kieroutuneella?) tavalla lohdullista, että muillakin arki on tätä samaa. ;)

   Poista
 2. Just tota. Paitti ilman pissuja. Ei nääs oo kolleja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jätin eilen _sekunniksi_ pyykkikorin lattialle. Laitoin vain kaappiin pari vaatekappaletta ja nostin korin taas ylös. Se - ja siinä olevat puhtaat pyykit - oli ehditty pissata; tiptiptip merkkaustuotosta valui pohjasta.

   Ei voinut mitään - nauratti. Hulluutta tämä on. Hyvälaatuista sorttia. :D :D :D

   Poista
 3. Kummasti sitä on vaan asioiden/tavaroiden hankintatapa muuttunut kissojen myötä: onko tää kissankestävä, onko tää kasvi myrkyllinen (paristakymmenestä sisäkukasta enää jäljellä 2 traakkia ja pari vehkaa ja orkideat korkealla kissojen ulottumattomissa).... Onneks mulla ei kukaan merkkaile, paitti siskon kissa, kun tulee viikonloppuhoitoon ja sekin merkkaa vaan suihkukaappia :D Niitä oksuja löytyy milloin mistäkin, yleensä kuitenkin eteisen hieman nukatulta matolta, siitä on kiva siivota niitä pois, voin kertoa

  VastaaPoista