maanantai 13. huhtikuuta 2015

RUROK PetExpo 11. - 12.4.2015

RUROKin kevätnäyttely PetExpon yhteydessä on erilainen kissanäyttely.

Koska Messukeskuksessa on samaan aikaan vaikka sun minkämoista messua ja tapahtumaa, yleisöä on paikalla ihan eri tavalla kuin muissa näyttelyissä. Lapsimessut lisäävät pikkuväen määrää vielä siitä, mitä "pelkät" lemmikkitapahtumat vetäisivät paikalle.


Kissoille (ja myös osalle omistajista ;) ) tämä näyttely on siis eräänlainen hermotesti. Jos kissaansa ei vahdi, näyttelystä saattaa tulla myös vastustuskykytesti - ainakin jos kissa on tavallisessa näyttelyhäkissä, jonne pienien (ja joskus suurempienkin) messuvieraitten sormet eksyvät aika helposti. Meille kissanäyttelyiden vakioväelle on selvää, että kissoilla on helposti tarttuvia sairauksia mutta suuri yleisö ei sitä välttämättä tiedä. Monelle satunnaiselle vieraalle näyttelyn kohokohta saattaa olla se kissanomistaja, joka antaa luvan silittää omaa lemmikkiään. Pisteet niille näyttelyvieraille, jotka osaavat kysyä luvan!

Itselläni oli mukana neljä kissaa: Panda, Ähvä, Raffeli ja Väinö.


Panda oli selvästi pitkän näyttelytauon jälkeen sitä mieltä, että Ei Kiinnosta. Ei Panda huonosti käyttäytynyt mutta viihtyi tavallistakin paremmin Sturdissa, vällyjen alla (sunnuntaina otin mukaan pesän, jotta Sturdin sisustus sai olla paremmin paikoillaan).

Ähvä oli oma itsensä. Kovasti oli asiaa, venyminen ei käynyt pienessä mielessäkään mutta muuten kaikki oli kivaa ja mukavaa. MÄÄÄÄH!


Raffeli oli lauantaina selvästi jännittynyt mutta sunnuntaina punamies kellotti Sturdissa mahapuoli ylöspäin. Sopeutuminen oli siis nopeaa.


Väinö näyttää edelleen omaavan täydelliset showhermot. Tuomarin pakeilla ei ihan koko aikaa jaksettu esiintyä (vallankaan sunnuntain tp-valinnoissa) mutta noin kaiken kaikkiaan - puolivuotiaaksi erittäin vilkkaan rodun edustajaksi - Väinö käyttäytyi erinomaisesti. Sunnuntaina pääsimme muun puuhan ohella tekemään rotupeeärrää rex-väen standillä.

Väinön sunnuntainen arvostelu

Tuloksellisesti viikonloppu toi Ähvän ja Raffelin sertien lisäksi Pandalle kunniamaininnat ja nominoinnin lauantaina. Väinö ei tietenkään luokassa 12 sertejä keräillyt mutta sai molempina päivinä arvioinnikseen EX1. Muuta isompaa vikaa pojassa ei ole kuin turhan vähäinen turkki. Sitä kasvatellessa...


Kissojen kuvista kaunis kiitos Meri Pistokoskelle & Niklas Laurinille

1 kommentti: