torstai 21. maaliskuuta 2013

Rokotusretki

Maanantaina oli retkipäivä.
Retken aihe oli rokotusten saattaminen ajantasalle.
Jemmis ei tilassaan toki ollut rokotuskunnossa mutta tilanne on siltäkin osalta hoidossa. Jemsu näet haki viime vuoden lokakuussa rabiesrokotuksen joulukuun Latvian näyttelyä varten ja sai silloin saman tien koko rokotesatsin. Muilla rokotukset olivat sen sijaan  joko vanhenneet tai juuri vanhenemassa.
Pakkasin siis autoon Tamaran, Pepin, Reppiksen, Vienon, Tihrun, Iin, Taavetin, Kimmon ja Marian.
Mahduin nippa nappa vielä itsekin mukaan.

Kolmella kantokerralla siirsin lauman täyttämään vastaanottotilat. Tuli kieltämättä sellainen "täyshullu kissanainen" -olo. Niin, ja ne koiratkin... *rolleyes*

Niin tai näin, koko jengi sai puhtaat paperit terveystarkastuksessa.
Kissojen rokotukset tökättiin suositusten mukaisesti kankkuun.

Pepillä on toisessa etuyläkulmurissa pieni lohkeama, jonka olen itsekin jo aiemmin huomannut, mutta se ei vaadi toimenpiteitä. Muuten molempien koiruuksien hammaskalusto on erinomaisen hyvässä kunnossa.

Reppiksen sydän kuunneltiin erityisen tarkkaan lattarinnan vuoksi mutta mitään huolestuttavaa ei kuulunut. Tämä eläinlääkäri tapasi Repsun eka kertaa ja pyysi hoitajankin tunnustelemaan hurjan tuntuista rintalastaa - sen mitä Reppiksen rakkauspuskukohtauksilta mitään pystyi tunnustelemaan.

Vieno täytyy taas jossain vaiheessa viedä hammasputsaukseen. Edellisestä onkin jo kolme vuotta eli kovin hurjaa tahtia hammaskiveä ei sillekään muodostu. Vieno-rassu kuolasi taas mennen tullen kaulurinsa litimäräksi ja tekaisi tavanmukaiset hätäkakat. Ei ole Vienosta reissukissaksi (eikä onneksi tarvitse usein sellainen ollakaan).

Taavetti kehräsi koko tutkimuksen ja rokotuksen ajan onnellisena saamastaan huomiosta.

Kimmo huuteli kopasta haluten päästä itsekin esille (taitaa kaivata näyttelyitä?! ;)) ja hurmasi eläinlääkärin päästyään lopulta esiintymään ja kurisemaan tutkimuspöydälle.

Kruununa vierailulle Peppi tekaisi vielä kunnon pisulätäköt vastaanottohuoneen lattialle. Ei ihme, että eläinlääkäri tarjoutui auttamaan lootien ja kassien kantamisessa autolle - jotta pääsi meistä nopeammin eroon? :D
PS. edellisiltana tulin punninneeksi koko köörin - paitsi Tamaran, jonka paino pyörii tasaisen varmasti siivun alle 30 kilossa.

Peppi - 4,80 kg
Reppis - 4,01 kg
Vieno - 3,53 kg
Tihru - 3,26 kg
Jemmica - 4,80 kg
Ii - 3,40 kg
Taavetti - 4,13 kg
Kimmo - 4,16 kg
Maria - 2,50 kg

PS. Reissusta selvittiin 209 euron kustannuksella. Sisältäen pissan siivouksen.

2 kommenttia: