keskiviikko 17. elokuuta 2011

Sunshine Award

Näin kaunis tunnustus saatiin Kolmen kissan koplalta plus emännältään Saaralta.

Kissamaisen Kaunis Kiitos!


Koska Hurinesia ei ole demokratia vaan viiden itsevaltiaan hallinnollinen yhteisalue, kaikkien mielipiteet julkaistaan. Tästä on siis luultavasti tulossa piiiitkä tarina...

1. Lempiväri: "blondi" ei kai ole oikeastaan väri joten sanomme äänin 4-1 vaaleanpunainen.
Itsevaltiuden periaatteiden nimissä Vieno sanoo myös mielipiteensä:
"Kuta kirjavampi, sen parempi."
2. Suosikkieläin: "kissa" on liian ilmiselvä vastaus joten äänestimme jälleen. 
"Koska tätä kuitenkin on pakko kestää niin... koira."
"Käärme!"
"Tai TÄMÄ?!"
"Nuo. Koska ne pysyvät ulkona."
"... onneksi..."
Myös erilaiset surisevat, pörisevät, hyppivät tai muuten houkuttelevasti liikkuvat saivat ääniä.

3. Suosikkinumero: yksi on hyvä, kaksi kivasti tasapainossa, kolme geometrisesti ajateltuna miellyttävä, neljä tuplasti tasapainoinen ja viisi mahtuu sopivasti yhteen ihmiskäteen. 
Ihmiskättä emäntä tarvitsee kun hän kertoo meistä sellaisille, joitten silmät pullistuvat päästä kun he kuulevat, kuinka monta meitä on. Näille ilmeisen yksinkertaisille ja ymmärtämättömille toimii sormet harallaan esitetty "NÄIN monta".
Sovitaan kuitenkin, että suosikkinumero on alle kymmenen.

4. Suosikki alkoholiton juoma: vesi. 
Etenkin se vesi, jonka isäntä tai emäntä laittaa paistinpannnulle kokattuaan ja jättää sen kuumalle levylle, jottemme me mene polttamaan tassujamme. Siihen veteen tarttuu pannusta erityisiä maiskisaromeja. Eikä sitä ole tarkoitettu meidän juotavaksemme, mikä ei ainakaan vähennä sen herkullisuutta.

5. Facebook vai Twitter: kumpikaan ei kiinnosta vähääkään mutta kun emäntä on tietokoneella, saa tehdä kaikenlaisia kivoja tempauksia herättääkseen huomiota.
Paitsi tietenkin, jos sattuu olemaan sillä tuulella, että haluaa käpertyä syliin. Siinä tapauksessa Facebook on ihan ok sillä se pitää emännän pisimpään aloillaan.

6. Intohimosi: yksi yhteinen vastaus (muu kuin ruoka) on jälleen mahdoton, joten jokainen erikseen:
Reppis: lautapelit, oma rauha, ihmiset
Vieno: lautapelit, iltarapsutukset, nukkuminen
Tihru: kissojen ruoka, koiran ruoka, ihmisten ruoka, mikä tahansa ruokaa etäisesti muistuttava (ai onko pakko sanoa jotain muutakin kuin ruoka?!), pyykkien ripustaminen emännän kanssa kuistilla, kuistilla kieriskely
Jemsu: ihmisten auttaminen, usein selän päällä tai hartioilla maaten
Ii: emäntä, toisten itsemääräämisoikeuteen puuttuminen

7. Saada vai antaa: emäntä aina sanoo, että me annetaan sille NIIN paljon. Silloin se yleensä valuttaa vettä silmistään ja on muutenkin outo. 
Että kyllä kai me mieluummin keskityttäisiin vain saamaan.

8. Suosikkikuvio: mikä tahansa ruokanappula. Bozitan ruokatetra.

9. Suosikkiviikonpäivä: kissanpäivä. 
Koska kaikki viikonpäivät ovat kissanpäiviä niin erityisesti sellainen, jolloin emäntä ja isäntä ovat kotona. Ja pikkuväki. Ja vielä jos tulee kivoja vieraita. Siis todellinen KISSANpäivä.

10. Suosikkikukka: esimerkiksi tämä.
Emännällä on tällaisesta jotain, mitä se varjelee vähän tarkemmin (yrittää) ja mitä se kutsuu pistokkaiksi. Niitä se kuulemma voi antaa istutettavaksi kenelle tahansa, jonka kissat kaipaavat maukasta kasvisvälipalaa (tämä voittaa kissanruohon jo alkuerissä). *

Tämä tunnustus pitää antaa kymmenelle eteenpäin. 
En ole varma, kuuluuko tämä kunnianosoitus ainoastaan kissoille mutta uhmakkaasti ojennan tunnustuksen Sulosointuja-blogille. Kymmenen tulee täyteen moninkertaisesti, sillä blogissa esiintyy kaksi koiraa, joista molemmat ovat täysiä kymppejä. Täysi kymppi on myös koirien emäntä. Olkaa hyvät!

5 kommenttia:

 1. * Kauhistuneille: vakuutan kyseessä olevan kissaturvallinen kasvi, joka tunnetaan kansan keskuudessa nimellä enkelinsiipi. Se kuuluu begonioihin; tarkemmin sanottuna Corallina-ryhmään eli korallibegonioihin.
  Begonioista vain Tuberhybrida-ryhmä eli mukulabegoniat ovat myrkyllisiä.
  En ole testannut kasvin myrkyttömyyttä itse vaan etsinyt aiheesta kattavasti tietoa kukka-alan ammattilaisystävältäni, kirjoista ja netistä.
  Suosittelen esim. sivua http://www.hus.fi/default.asp?path=1,28,824,2049,2265,2260,26270
  Vaikka kyseessä on ihmissairaalan sivu, kurkistapa esim. päivänliljat. Hienosti huomioitu.

  VastaaPoista
 2. :D Hienoja vastauksia! Nauru irtosi heti, kun totesitte ettei blondi ole väri :D

  VastaaPoista
 3. Kiitos, Naukulan Mamma! :) Sihteeri taisi hieman (yli-)innostua mutta kerrankos sitä...

  Ps. uskomaton on tapahtunut: täysin kädentaidoton emäntä innostui oikeasti tuunaamaan vanhaa, tylsää kynttiläkruunun tapaista. Ja vielä uskomattomampaa oli, että se oli KIVAA. Kiitos Naukulaan vinkistä! :)

  VastaaPoista
 4. Mäkin hihittelin täällä vastauksille, teillä on ihanan pöhkö lauma! :D Ja kiitos ja kumarrus tunnustuksesta (myös emäntää koskevasta *punastus*), Sulo ja Piippola vastaavat näihin tiukkoihin kysymyksiin heti, kun nukkumiselta ja nujuamiselta ehtivät! =)

  VastaaPoista
 5. navettakissa: pöhkö on aikaslailla kohdalleen osuva ilmaus. ;)

  Ja eipä kestä - tunnustus tuli oikeaan osoitteeseen sinne teille. <3

  VastaaPoista